Εμφυτεύματα δοντιών

Ο λειτουργικός παράγοντας αλλά και ο αισθητικός είναι από τους σημαντικότερους λόγους για να τοποθετήσει κάποιος εμφυτεύματα. Μετά από επιστημονικές έρευνες δεκαετιών είναι ότι πιό προχωρημένο έχει να μας δώσει η σύγχρονη οδοντιατρική. Το τιτάνιο μέταλλο υψηλής καθαρότητας κ’ ποιότητας είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για να αντικαταστήσουμε τεχνητά τις χαμένες ρίζες δοντιών.
Αποκαθιστούμε εύκολα τα χαμένα δόντια χωρίς να επηρεάζονται με τροχίσματα τα γειτονικά. Το στήριγμα “τεχνητή ρίζα” ένα ή περισσότερα, τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου κ με την πάροδο του χρόνου ( 1,2 ή και 3 μηνών ) ενσωματώνεται σε αυτό. Κατά την διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου δηλαδή από την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και μέχρι να γίνει η οστεοενσωμάτωση, τοποθετείται μια προσωρινή κατασκευή κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενσωμάτωσης με ασφάλεια πλέον αποκαλύπτεται το εμφύτευμα το οποίο είναι έτοιμο να δεχθεί τις προσθετικές εργασίες, τη στεφάνη, τη γέφυρα ή την οδοντοστοιχία. Πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων απαιτείται λεπτομερής έλεγχος κλινικός και ακτινολογικός για να εκτιμηθεί το ιατρικό ιστορικό του ασθενή για να επιλεγεί έτσι η κατάλληλη τεχνική γι’αυτόν. Όπως τα φυσικά δόντια έτσι και τα εμφυτεύματα απαιτούν σωστή στοματική υγιεινή, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Τα εμφυτεύματα τέλος είναι πλέον μια απλή, οριστική και ανώδυνη λύση, φαίνονται απολύτως φυσικά με αυξημένη μασητική ικανότητα, παρέχουν αυτοπεποίθηση και άνεση, αναμφίβολα δε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ευάγγελος Παπακυρίτσης