Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι περιοδοντίτιδα;

Η χρόνια ουλίτιδα εξελίσσεται σε περιοδοντίτιδα αφού δημιουργεί σοβαρή μόλυνση των ούλων. Ούλα που δεν είναι υγιή δεν μπορούν να στηρίξουν τα δόντια μας, με αποτέλεσμα να χάνονται από το στόμα μας ακόμα και εάν αυτά είναι υγιή.

Πρέπει να χρησιμοποιώ στοματικό διάλυμα;

Οι διαφημίσεις μας βομβαρδίζουν από ποικιλία στοματικών διαλυμάτων. Ας μάθουμε λοιπόν, ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες, τα αντισηπτικά και τα φθοριούχα. Θα μας φανούν πολύ χρήσιμα για ανάλογες ανάγκες του στόματός μας, αφού ακολουθήσουμε τις συμβουλές του οδοντιάτρου μας.

Γιατί πονάω στις εναλλαγές κρύου ή ζεστού;

Αυτό που συνήθως είναι υπεύθυνο για τέτοιου είδους πόνο, είναι η τερηδόνα. Επίσης το φθαρμένο σμάλτο των δοντιών μας, η υποχώρηση των ούλων και η έκθεση της οδοντίνης είτε από περιοδοντίτιδα είτε από τραυματισμό των ούλων μας.

Τι να κάνω με την κακοσμία στο στόμα μου;

Ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, χαλασμένα δόντια από τερηδόνα ή και αποστήματα στα ούλα ή τις ρίζες, ευθύνονται συνήθως για την κακοσμία του στόματός μας. Σωστό και αποτελεσματικό βούρτσισμα, έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον οδοντίατρο είναι από τα βασικά που πρέπει κάποιος να ακολουθεί, εφόσον τα αίτια της κακοσμίας δεν προέρχονται από παθολογικές παθήσεις.

Τι είναι ουλίτιδα και πως θα την αντιμετωπίσω;

Ούλα που φλεγμαίνουν και ματώνουν δημιουργούν ουλίτιδα. Επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για καθαρισμό και συμβουλές αντιμετώπισής της.

Η στοματική υγεία επηρεάζει τη γενική μου υγεία;

Η επιμελής φροντίδα των δοντιών προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα λαμπερό και όμορφο χαμόγελο. Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες μας δείχνουν ότι η στοματική υγεία μειώνει ή προλαμβάνει τον κίνδυνο πολλών παθήσεων.

Κάθε πότε πρέπει να επισκέπτομαι τον οδοντίατρο;

Ο συστηματικός και περιοδικός προληπτικός έλεγχος, μας εξασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων, για να μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία της στοματικής μας υγείας. Αν δεν συντρέχει άλλος λόγος, το ιδανικό διάστημα για οδοντιατρικό έλεγχο είναι κάθε 6 μήνες.

Πώς θα προλάβω και πώς θα αντιμετωπίσω την τερηδόνα;

Ισορροπημένη διατροφή, συχνοί έλεγχοι από τον οδοντίατρο, συχνό και σωστό βούρτσισμα είναι μερικοί από τους κανόνες που αποτρέπουν την τερηδόνα από τα δόντια μας.

Τα διάφορα προϊόντα που διαφημίζονται, μπορώ άφοβα να τα χρησιμοποιώ;

Η χρήση όλων αυτών των προϊόντων θα είναι ορθότερη και θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο με συμβουλή του οδοντιάτρου σας.

Ποια οδοντόβουρτσα πρέπει να χρησιμοποιώ και πώς να βουρτσίζω τα δόντια μου;

Ο οδοντίατρος θα μας προτείνει ένα ή περισσότερα μοντέλα οδοντοβουρτσών τα οποία είναι κατάλληλα για τα δικά μας δόντια. Οι συμβουλές του για το σωστό βούρτσισμα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τον τύπο της οδοντόβουρτσας.

Γιατί να κάνω λεύκανση, είναι ασφαλής διαδικασία και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της;

Δεν θέλουμε πλέον μόνο υγιή και λειτουργικά δόντια, θέλουμε ένα φωτεινό και όμορφο χαμόγελο. Αυτό το πετυχαίνουμε με την λεύκανση. Η λεύκανση σε συνεργασία πάντα με τον οδοντίατρο είναι ασφαλής. Γρήγορα και ανώδυνα μας χαρίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα που κάτω από τις οδηγίες του οδοντίατρου μπορεί να διαρκέσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όποιες λοιπόν και να είναι οι απορίες σας, ότι και να σας προβληματίζει μην διστάσετε να το μοιραστείτε μαζί μου. Να συνεργαστούμε και να πετύχουμε το καλύτερο για σας.

 

Ευάγγελος Παπακυρίτσης